HOME   WAT   WIE   NIEUWS   BOEK NU  


Groenteman met Veeninga

INTERVIEWTRAINING

Interviewen kan je lerenPuttend uit onze lange journalistieke ervaring geven wij, Hanneke Groenteman en Djoeke Veeninga, training in de techniek van luisteren en doorvragen.

Bij ons geen rollenspelen of theoretische verhandelingen, het is al doende leren.

Wij bieden een intensieve training waarbij onze cursisten elkaar interviewen en met ons commentaar tot inzichten komen over de essentie van gesprekken voeren.

Wie, wat, waar?Onze training is geschikt voor iedereen die werkzaam is in de media: de schrijvende journalistiek, radio, podcast, internet, televisie. Presentatoren, talkshowhosts, documentairemakers, dagvoorzitters. En ook voor professionals in de zorg of het bedrijfsleven die behoefte hebben aan bijscholing in het voeren van goede gesprekken. 

We bieden de volgende vormen aan:

  • Een workshop voor kleine groepen (maximaal 6 cursisten) met veel persoonlijke aandacht. Twee dagdelen.
  • Een masterclass voor grotere groepen. Lengte in overleg. 
  • Individuele training met een van ons tweeën. Twee dagdelen. 


De kosten van een individuele training bedragen € 250,00 (exclusief 21% btw) voor 2 dagdelen. De kosten van een workshop of masterclass zijn afhankelijk van het aantal deelnemers, vraag meer informatie via de knop hieronder.

Op de kalender hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden met datum en tijdstip. Boeken kan via de ‘boek nu’ knop.

Trainingen vinden plaats in Amsterdam of op de werkplek.MEER INFORMATIE

Wie zijn wij?Hanneke Groenteman: journalist, programmamaker, presentator. schrijver (Doorzakken bij Jamin, Het Volle Leven). Werkte bij het Parool, diverse bladen, VARA-radio (Hoor Haar), VPRO (de Plantage), omroep Max (Sterren op het Doek) en incidenteel bij diverse omroepen.

Djoeke Veeninga: journalist, programmamaker, regisseur, interviewer, schrijver (Het nahuwelijk). Werkte lange tijd in vaste dienst bij de VPRO (radio oa het Marathoninterview en televisie) en vervolgens freelance als regisseur van televisiedocumentaires en series (VPRO,NTR). 

In 2007 besloten wij naast ons journalistieke werk interview-trainingen te geven, uit een behoefte onze ervaring te delen met anderen. Dat werd Groenteman met Veeninga.CONTACT

Nieuws

Klik op de titel van een artikel om het helemaal te lezen!

Wat zegt U?

Wat zegt U?

dinsdag 5 juli 2022

De bekoorlijke omtrek, die zich niet alleen door een in Holland zoo zeldzame heuvelachtigheid onderscheidde, maar ook aan den adel de heerlijkste gelegenheid aanbood om in een klein bestek de rijkste genoegens van jacht en visscherij te smaken, had in de nabijheid der stad een immer toenemend aantal van aanzienlijke sloten en jachthuizen doen verrijzen, wier adellijke bewoners in een schier ongestoorde eensgezindheid met de poorters levende, het hunne  toebrachten...

Interviewen is een vaardigheid

Interviewen is een vaardigheid

dinsdag 5 juli 2022

Onder die steden, welke vanouds aan de grafelijke kroon van Holland gelijk zoovele edelgesteenten flonkerden, en wier macht en rijkdom tot een hechten steun verstrekten aan des Landsheer gezag, was Haarlem, gelijk genoeg bekend is, een der voornaamste. Haar ouderdom verloor zich in den nacht der tijden: ’t zij, dat men haar, met Boxhoorn voor de vroege verblijfplaats der Herulen houde en den naam Haarlem, als een verbastering van Herulen-heim aanmerke: ’t zij, dat...

Decor Zomergasten van Studio Zuid

Decor Zomergasten van Studio Zuid

dinsdag 5 juli 2022

"Tabula Rasa van Studio Zuid is architectonisch sterk en minimalistisch. De nul-beweging in decor”, aldus jurylid Wim Pijbes.
Voor het VPRO programma Zomergasten ontwierp Studio Zuid een nieuw decor. Uit meer dan 100 inzendingen werd ons decor gekozen tot de beste vijf.  De naam van het concept is Tabula Rasa, schone lei. Het decor is wit, de vloer is wit, niets is bepaald. De avond ligt nog open. Alle aandacht gaat naar de gast en de presentator. Het decor...